Termékeink

Fedezze fel változatos tapéta kínálatunkat, böngésszen az alábbi katalógusokban.

Ha kérdése merülne fel nézzen be hozzánk személyesen, vagy keressen meg minket a Kapcsolatok menün keresztül.

Magunkról

NYITVA: H-P 9.00-17.00-ig SZ: 9.00-12.00

Keressen fel minket személyesen, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüben.

bolt

Cégünk 1983 óta működik és forgalmaz elsők között Magyarországon széles választékban tapétákat. Ez idő alatt jelentős változás állt be a kereskedelem lehetőségeiben, az igényekben, a felhasználandó tapéták szín és mintavilágában és a technológiában is. Célunk, hogy ezeket bemutassuk és elérhetővé tegyük Önöknek.
Készletről 400 féle tapétát, kb. 500 féle bordűrt és 250 féle öntapadós tapétát, valamint díszléceket, rozettákat, ragasztókat kínálunk.
Katalógusból kínáljuk több vezető tapétagyár széles választékát. Kínálatunkban szerepel a MARBURG és RASCH tapéták választéka. Forgalmazunk német és olasz tapétákat.
Gyermek tapéták nagy választékban készletről illetve katalógusból + kiegészítők.
Katalógusból történő rendelés esetén a várható szállítási idő gyártótól és forgalmazótól függően 8-20 nap. Ennél gyorsabb lehetőség a gyorsposta igénybevétele, így a teljesítési idő 4 munkanap, térítés ellenében.
Rendelés minden esetben előleg felvételével történik, ez a rendelési érték 30%-a.

Várjuk sok szeretettel önöket Áruházainkban.

Tanácsok, Tippek

Az alábbi tippek-trükkök hathatós segítséget nyújthatnak tapétázásoz.

A tapétázás célja a helyiségek lakályossá tétele, mely egyik legfőbb hangulati meghatározója otthonunknak.

A tapéta eredetét tekintve a fal szigetelését valamint dekoratív célokat szolgálva jelent meg a lakóterekben. Először vászonra, majd papíralapra készült. Fénykora a XVIII. sz. végére illetve a XIX. sz. elejére tehető.
Elsősorban díszítési célokat szolgált. Mintázata és színe az adott kor stílusának megfelelően az előkelő divatot követte.

A tapéták a belsőtéri kialakítás során a berendezés hatását emelik. A különböző színek, anyagok megfelelő kiválasztásával optikailag megváltoztathatjuk a térviszonyokat, eltüntethetjük a helyiség kedvezőtlen arányait és kiemelhetjük előnyös vonásait.

A tapéták ma már nemcsak papírból készülnek, rengeteg különböző természetes és mesterséges anyag használható a bútorok, ajtók, polcok, de leginkább a falak és a mennyezet fedésére. A mai tapétaválaszték olyan sokrétű, hogy szinte minden díszítési terv megvalósítható. Az egyszínű, mintázatlan papírtapétákat általában a rosszállapotban lévő falak fedésére használják. Sokféle felületkiegyenlítő papír kapható, amelyekkel festés vagy tapétázás előtt simává tehetjük a falat. A tapétakészítéshez felhasznált anyagok sora az egzotikusnak számító selyemtől, vászontól és növényi alapanyagtól egészen a tartós, hőkezelt PVC anyagig terjed.

Rossz minőségű falak javítása fűrészporos, papíralapú tapétákkal érhető el, melyek utólag diszperziós színes festékkel festhetők.

A tapéták különféle fajtái ismertek, melyek a következők:
A papírtapéta a legegyszerűbb és leggyengébb minőségű az egyrétegű un. szimplex tapéta, amelynek színoldala egyszínű- és nyomott mintás. A kétrétegű un. duplex tapéta dombornyomással készül, amely textúrát vagy mintát eredményez.

A profil, ill. habosított tapéta a minták térbeli, a duplex alappapírra kerülő felület felhabosított festékpasztákkal, dombormintásra alakítható úgy, hogy a fény- és árnyékhatástól dimenziót nyernek. Így lesz a tapéta megjelenése textúrás, mintás. E tapéták lágy, meleg hatásúak, enyhén szigetelők és vízállóak.

A vinyl tapéta kétrétegű papírra készül. Változata az úgynevezett selyemtapéta, amely brokát, ill. selymet utánzó nyomással készül. A vinyl tapéta mosható, dörzsálló és tartós.

A textiltapéta különböző vastagságú papírhordozókra, különféle textilszálakat ragasztanak, ez adja a textiltapéta színét, struktúráját. Felületére utólag minta is nyomható.

Az átfesthető tapéták elfedik a hajszálrepedéseket, tartók felületet biztosítanak, könnyen tisztíthatók. Több fajtájuk létezik: az un. fűrészporos tapéta, amely nagyon strapabíró. Az üvegszálas tapéta, amely különböző mintázattal készül.
A képtapéta (poszter) eredeti fénykép vagy grafika után készített, teljesen falfelületet betöltő motívum, amely a tapétacsíkok pontos egymás mellé illesztésével képpé áll össze.
A tapéta kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy ne keverjük a különböző stílusokat, tartsunk egyensúlyt a színek, a formák és az anyagok között. Fontos, hogy a szobába kerülő bútorok, képek, dísztárgyak összhangban legyenek a fal későbbi színével. Hangoljuk össze a tapétát a szoba textiljeivel. A tapéta mindig igazodjon a szoba karakteréhez.


HANGOLJUK ÖSSZE A TAPÉTÁT A SZOBA TEXTILJEIVEL!


Figyeljünk arra, hogy a falakon, - tekintettel a fényviszonyokra, a tapéták teljesen másképp hatnak, mint vásárláskor. A fény a színek tónusát és teltségét egyaránt módosítja. Egy-egy szín más hatást kelt erős napfényben, borongós időben vagy különböző mesterséges megvilágítás környezetében. A világos színek tágítják a teret, mert visszatükrözik a fény nagy részét, míg a sötét színek inkább elnyelik.

Színt és mintát meggondolva válasszunk. Alapvetően a sárga, narancs, piros meleg színek, a kék, a kékeszöld hideg és nyugodt színek. Ezen különbségek különböző hatást keltenek, például a meleg színek döntően az érzelmi, érzéki értékeket képviselik. aki teljesen semleges hátteret szeretne teremteni, fehér vagy tört fehér tapétát válasszon.

Meleg színek, Hideg színek

A kis alapterületű szobákban is a világos, pasztellszínek az előnyösek, mert ezek nem nyomják agyon a teret. Főleg természetes fénynél használt helyiségekben, pl. a nappali szobában ugyancsak a világos színek érvényesülnek a legjobban, míg a hálószobában használhatunk erősebb, sötétebb árnyalatú tapétákat. A kékes, zöldes színek friss, távolságérzetet keltenek. A térérzet szempontjából fontos a horizontvonal is. Más a hatás, pl. egy étkezőben, ha egy ülő vagy álló ember szemmagasságához igazítjuk a fal színét. A padlóhoz közel lévő színek lefelé vezetik a tekintetünket, míg a mennyezet közelibbnek tűnik, ha a fal színe fölfelé sötétedik.

A tapétát a mintája határozza meg. Egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy a mintákat pontosan és szabályosan elhelyezkedve képes ismételni. a felhelyezett tapéták sűrű mintáit nemcsak vízszintesen és függőlegesen lehet nézni, hanem átlósan is – épp ezért nagyon fontos a megfelelő kiválasztása, mert egy oda nem illő minta teljesen elronthatja az enteriőr gondosan megteremtett hangulatát. Nagy mintás tapétát csak nagy felületre tegyünk, míg a kisebb helyiségekben inkább az apró minták érvényesülnek. A kicsi- apró minták elvesznek a nagy falfelületen. A sötét, dús minták szűkítik a teret, ugyanakkor meleggé, barátságossá teszik.

A mintás bordűrök, díszcsíkok dekoratív kiegészítői a modern enteriőrnek. Eltérő mintákat különböző díszcsíkokkal választunk el egymástól. Ezek magassága egyéni ízléstől függ. még az egyszínű tapéta is feldobható egy vidám díszcsíkkal. Nagy belmagasságot érdemes megosztani a falakon körbefutó bordűr segítségével.
A tapéta mintázata a teret optikailag erősen befolyásolja, olykor megváltoztatja. A következő ábrasoron kívánjuk bemutatni a tapéta mintázatának térképzési funkcióját.

 1. Az alacsonyabb helyiség magasabbnak tűnik a függőlegesen csíkozott tapétával. Ha mód van a mennyezetet kiegészítő megvilágítására, akkor, pl. elárasztó fénnyel legyen megvilágítva.
 2. A helyiség alacsonyabbnak tűnik, ha a mintázat vízszintes irányú. a hatás erősödik, ha a minta nem a mennyezetig van felvezetve, vízszintes bordűr tagolja és a mennyezet sötétebb tónusú, illetve a megvilágítás lefelé irányul.
 3. A szoba mélyebbnek tűnik, ha a végfele olyan színárnyalatot kap, amely optikailag háttérbe szorul (pl. középkék v. zöldeskék), míg a két oldalsó falat világosnak hagyjuk. Előnyös, ha a mennyezet hosszanti csíkozású.
 4. Kis helyiségek nagyobbnak tűnnek, ha világos, apró mintás tapétákat választunk. Az átlós minták is nagyobbnak mutatják a teret, illetve a fényhatások nem centrálisak.
 5. A szoba kisebb lesz, ha erős színeket, nagy mintákat illetve ferde csíkozást alkalmazunk mivel a ’ferdeség’ szűkíti a helyiséget.

Vásárlás előtt minden egyes helyiség, minden egyes falát gondosan mérjük le. A legnagyobb méretek alapján számoljuk ki, hogy az 53 cm széles és 10 m hosszú tekercsből hány darabra lesz szükség. Az ablakokat és ajtókat is falfelületként számoljuk, hogy a mintaillesztések miatt kieső anyag ne okozzon gondot.
Végezetül gyakorlati tanácsot szeretnénk adni azok számára, ábrákon illusztrálva, hogy házi kivitelezésben a tapétázást milyen sorrendben célszerű elvégezni. E munkához kívánunk önöknek sok sikert.

 1. A tapéta súlyának megfelelő ragasztót keverjünk be.
 2. Szétgöngyöljük a tapétát és a szükséges hosszúságú darabot egy fémvonalzó segítségével lehasítjuk.
 3. A lehasított csíkokat kenjük be bőségesen ragasztóval vagy ragasztóhengerrel is elvégezhetjük ugyanezt a feladatot.
 4. A ragasztóval bekent csíkokat 2/3 : 1/3 arányban hajtsuk össze, a beszívási idő kb. 10-15 perc.
 5. A tapétát egymás mellé illesztve ragasszuk fel, puha tapétázó kefével vagy gumihengerrel.
 6. A sarkokban ollóval vágjuk le a felesleget.
 7. A külső széleken ne átfedéssel tapétázzunk, hanem pontosan az éleken vágjuk le a fölösleges tapétaanyagot.
 8. Fűrészporos tapéták esetén a felületet jó minőségű diszperziós festékkel kívánt színre festhetjük.

Tapétázás előtt ne felejtsük a helyiség padlózatát fóliatakarással ellátni!

 • 1.png
  2.png
  3.png
  4.png

Kapcsolat

Kérdése van? Keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy töltse ki az űrlapot.

Áruházunkat megtalálja Pécsen a Rózsadomb aljában az Illyés Gyula u. 12. szám alatt. Több mint 350 féle tapéta készletről!

LÁTOGASSON MEG MINKET.
7636 Pécs - Illyés Gy. u. 12.
Telefon: +0036 72 412 757
FAX: +0036 72 412 757

Mobil: +0036 30 9375 065

Nyitvatartás: H-P: 9-17-ig, Sz: 9-12-ig

info@vargatapeta.hu

Az ellenőrző kérdés az automatizált spamek kiszűrése miatt szükséges.

Térkép